Rozet: Maak het leuk & geef een rozet of medaille!

Een medaille en een rozet worden vaak gezien als iets wat gegeven wordt aan topsporters. Maar wist je dat deze overal voor gegeven kunnen worden?

Ben je bijvoorbeeld leraar op een school? Geef een rozet aan iedere leerling die een belangrijke toets heeft gehaald. Of die het jaar succesvol heeft afgerond. Of zelfs aan een leerling die het gelukt is om een week lang zich niet te verslapen.

Deze trofeeën kun je aan leerlingen van elke leeftijd geven. Zo kun je een rozet of medaille aan leerlingen op de basisschool geven, maar ook aan leerlingen op de middelbare school of de hogere scholen.

 

Maak het leuker: bedruk de medaille of rozet

Leerlingen op de basisschool vinden een medaille mooi, ongeacht wat erop staat of waarvoor deze gegeven is. Graveer of bedruk er natuurlijk wel iets leuks op. Voor scholieren op het middelbare- en voortgezet onderwijs is het beter om goed na te denken over wanneer en waarvoor je de rozet of medaille geeft.

Denk bijvoorbeeld aan belangrijke of leuke prestaties. Zoals een goed cijfer behalen op een moeilijke toets, het houden van een presentatie voor de hele school door een scholier die moeite had met het houden van presentaties, of aan iemand die heel goed grappige moppen kan vertellen.

Ook kun je een rozet of een medaille voor vele andere prestaties geven. Zoals voor wanneer je een speurtocht of sportdag met vrienden organiseert of wanneer je een avond lang een kaartspel met ze speelt.

Ook kun je als werkgever een rozet of medaille aan je werknemers geven. Bijvoorbeeld aan het einde van het jaar als beloning voor hun inzet. Laat deze trofeeën altijd graveren of bedrukken. Zet er het liefst iets persoonlijk op. Wanneer je veel werknemers hebt of simpel weg niet weet wat je er op moet zetten, probeer er dan gewoon achter te komen door met die persoon of anderen te praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *